Szülésre várva…

tetszik

babavarasAhogy teltek-múltak a hónapok egyre vészesebben közeledett a szülés várható időpontja, így el kellett kezdenem összeállítani a kórházi csomagot. Igen ám, de várandósságom 9 hónapja alatt annyi félét hallottam, olvastam arról, hogy mi az amire szükségem lehet, mi az ami hanyagolható, mi az ami nélkülözhetetlen, hogy teljesen összezavarodtam. Szerettem volna költséghatékonyan illetve tudatosan vásárolni.
Terhességem kb. 36. hetében ellátogattam az egyik Pelenka Pont Bababoltba kezemben a kórházi listával. Itt szépen pontról pontra végigvettük azokat a dolgokat, amik számomra nem voltak világosak.
Első és egyik talán legfontosabb dologgal kezdtük: újszülött pelenka 2-4 kg-ig, ezzel összefüggésben a popsitörlő következett, itt viszont megállt a tudományom, hiszen volt vagy 10 féle… (Az eladó hölgy nagyon segítőkész volt, bármilyen kérdésembe azonnal válaszolt és segített a döntésben.) Leszűkítettük a “kört” a Sensitive popsitörlőkre, innen már könnyebben ment a választás.
Következő kérdésem az a fránya szülés utáni betét…

Szülés utáni betét

Szülés utáni betét

Mikor megláttam a mintadarabot hááááát azt hittem dobok egy hátast.Mondjuk még mindig jobb,mintha rendes felnőtt pelenkát kellene magamon elviselni. Ehhez a betéthez ajánlották az eldobható bugyit, aminek én úgy megörültem, hiszen rendkívül sajnáltam volna a saját fehérneműmet erre felhasználni.
Ha már betét…Melltartóbetét…Persze ebből sem csak egyféle van…Van mosható,eldobható. Melyiket válasszam?! A kórházba praktikusabbnak találtam az eldobhatót (aminek egyébként ragasztós csíkja van, könnyebben illeszkedik, nem csúszik el), otthonra viszont már a mosható mellett döntöttem.

Mi kell még?!
A Babának karmolás elleni kesztyű… Láttam már olyan Bébit akinek nem tették rá a kezére idejében, hááát össze-vissza karmolta az arcát. Árát tekintve nem tétel, viszont annál nagyobb célt szolgál.
Textilpelenka… Na igen, ebből is elég sok kell (most már tudom), nem tartottam fontosnak 5 db-tól többet vásárolni, még szerencse, hogy az eladóra hallgattam és vettem 20 db-ot. Szinte mindenhez kell és emiatt állandó mosásban van, így viszont van tartalék.
Cumisüveg…Hm… Ebből is olyan sok van, melyiket válasszam? Az eladó megmutatta az összes márkát, elmondta melyik miért jó. nekem ár-értékarányban a Mam termékcsalád volt a legmeggyőzőbb, így ezt választottam. Most már tudom, jól döntöttem. Különlegessége, hogy az alja

Mam cumisüvegek

Mam cumisüvegek

lecsavarható (könnyebb és hatékonyabb sterilizálás) és szintén az alján lévő lyukacskák gondoskodnak arról, hogy az etetés során keletkező levegő nagy része távozzon így elkerülhetjük a csecsemők nagy részénél előforduló hasfájást. A Mam mint márka nem csak a cumisüvegnél vált be, hanem a játszó cumit is nagyon szereti a kis Pöttöm, amivel bármikor meg tudom nyugtatni ha éppen nyűglődik…
Összegezve: nagyon jól döntöttem, hogy segítséget kéretem a Bababoltban, semmiben nem szenvedtem hiányt a kórházban illetve nagyon jól jött minden tanács amit kaptam, csakis hasznos információk voltak.
Egy “kezdő” anyuka.

Hozzászólások lezárva.